#3 Recenzie : Cincizeci de umbre ale lui Grey, Fifty Shades, vol. I, E L James ⛔⛔👔👙

cincizeci-de-umbre-ale-lui-grey-fifty-shades-vol-1_1_fullsize

Rating : 3/5

  • Titlu: Cincizeci de umbre ale lui Grey
  • Autor: E L James
  • Pagini: 616
  • Editura: TReI

Când Anastasia Steel, studentă la filologie, se duce să-l intervieveze pe tânărul om de afaceri Christian Grey, descoperă un bărbat chipeș, sclipitor și de-a dreptul intimidant. Introvertita și inocenta Ana își dă seama cu uimire că o incită și că, în ciuda misterioasei lui atitudini rezervate, e dornică să se aproprie de el. Incapabil să reziste în fața frumuseții, inteligenței și spiritului liber al Anei, Grey, la rândul său, o dorește – dar numai în condițiile impuse de el.

Șocată și totodată înfiorată de gusturile erotice speciale ale acestuia, Ana începe să ezite. Pentru că dincolo de succesul de care se bucură – afacerea înfloritoare, o avere uriașă, o familie iubitoare – Christian Grey este un bărbat tulburat de demoni ascunși și ghidat de o nevoie excesivă de a-i controla pe ceilalți.

Pe măsură ce relația lor devine tot mai pasională și mai îndrăzneață, Ana află secretele lui Grey, explorându-și în același timp propriile dorințe întunecate.

Cum mai toată lumea s-a îngrămădit în cinematografe pentru vizionarea arhicunoscutului film „Fifty Shades of Grey” 🎬 care a împărțit lumea în mai multe categorii, m-am hotărât, ca de obicei, să citesc cartea înainte de a-l vedea și eu, că na, e la modă, conștientizând, după spusele altora – și nu au fost puțini – în ce mă „bag”.

Cu toate acestea, a fost interesant să pătrund, mai adânc cu fiecare pagină, în mintea Anei – o tânără de 21 de ani cu n defecte – alături de „vocea interioară” și „zeița intimă” ale acesteia, descoperind împreună un făt frumos la care visează majoritatea adolescentelor (fără supărare ) – bogat, darnic, atrăgător, misterios, în două cuvinte Christian Grey – înfiripându-se între aceștia o poveste de dragoste mai aparte.

Chiar dacă, da, este un roman prost per total, iar acțiunea este extrem de slabă, există, totuși, si unele secvențe destul de palpitante, iar aici nu mă refer la cele erotice care au scopul de a vinde, căci fără acestea,eu personal cred că romanul nici nu ar fi apărut pe piață, ci acelea care te fac să îți dorești să afli cât mai multe din viața lui Christian și să elimini misterul care-l înconjoara, asemenea protagonistei – cel puțin așa am simțit eu – asta făcându-mă să vreau să citesc si al doilea volum.

Nu vreau să denigrez această carte, dar nici nu o recomand. Pur și simplu dacă îți asumi aflarea fanteziilor, destul de șocante, ale scriitoarei E L James (chiar ea a recunoscut) și vrei să petreci ceva timp cu o lectură foarte ușoară în care își fac apariția, pe ici-colo,și mici note de umor, dar destul de clișeică pe alocuri, nimic nu îți stă în cale, ideea e să păstrezi la final doar ce este mai bun din această carte, căci, surprinzător, eu am găsit câte ceva.

În linii mari, a fost o poveste care mi-a plăcut, o poveste care m-a relaxat ☕ și în ciuda posibilelor critici de genul „Cum să îti placă❔…”, chiar îmi susțin părerea care este una proprie; fiecare cu gusturile lui. Iar la capitolul vulgaritate… există alte creații și mai și. De altfel, nu s-au auzit zvonuri precum că ar fi o operă de artă, o capodoperă, autoarea dorind doar să șocheze pentru a vinde ceea ce a și reușit.

P.S : având blog-ul la început voi posta un timp doar recenzii la carțile pe care le-am citit de curând sau care m-au surprins plăcut.

Peace ✌✌ and keep reading 📖 📖 ❕


„-Vezi tu Ana, bărbații cred că tot ce iese pe gura unei femei e o problemă care trebuie rezolvată. Nu vreo idee vagă pe care-am vrea să o analizăm și să discutăm despre ea o vreme și-apoi s-o uităm. Bărbații preferă să acționeze.”

„Dar singurul mod de a rezolva problema, oricare ar fi ea, este să o discuți cu el. Poți să stai să te gândești până ți se-ncinge creierul, dar până nu discutați deschis tot ce vă frământă, n-o să ajungeți nicăieri.”

„E foarte greu să crești într-o familie perfectă când nu ești perfect.”

Publicitate

6 gânduri despre “#3 Recenzie : Cincizeci de umbre ale lui Grey, Fifty Shades, vol. I, E L James ⛔⛔👔👙

  1. […] Oficial, pare cel mai prost top ever. Dar dacă am citi în fiecare Crăciun doar cărți siropoase (nu că Fifty shades nu ar fi, oarecum), la un momendat ne-am plictisi. Nu recomand trilogia (sau, cel puțin, primul volum) pentru toți : doar pentru cei care doresc o poveste mai „specială” cu scene la fel de „speciale. Mai multe puteți afla în recenzia de AICI. […]

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s