#1 Film : The Pianist (Pianistul) ✡☭卐✯

  • Titlu: Pianistul
  • Regizor: Roman Polanski
  • Scenarist: Ronald Harwood
  • Timp: 150 min
  • An apariție: 2002

Ce steluțe ⭐? Ce topuri? Ce… despre acest film se poate spune doar că este o capodoperă (de care am auzit acum ceva timp la școală, unde l-am și început, propunandu-mi să-l continui neapărat acasă). Știu că există o mulțime de ecranizări ale Holocaustului, ale celui de-Al Doilea Război Mondial cu naziștii,cu evreii, cu tot ce s-a întâmplat în acel macabru măcel, dar această ecranizare este altceva, este mai specială, este povestea din spatele cortinei „spectacolului”✨🎭 frumos prezentat drept războiul cu cele mai multe victime din istorie.

Încă de la început pătrundem în „culise” cu ajutorul unuia dintre singurii evrei care a avut ocazia să supraviețuiască, fiind prezentate etapele de distrugere a vieții acestuia și a întregii comunități de evrei, care în cazul lui au luat o întorsătură neașteptată dându-i o slabă șansă la viață până la începerea războiului pe care din nou a avut norocul să îl ocolească.

Povestea în sine, felul în care fiecare actor își joacă rolul, scenele groaznice, dezastrele, urmările, toate acestea nu pot să nu pătrundă în suflet cât de puțin, creând o emoție probabil neașteptată, o compasiune de care, din păcate, nu a avut parte niciuna din victime atunci când a fost nevoie.

Nu am prea multe cuvinte prin care să îmi exprim multitudinea de sentimente trezite de către acest film, care m-a lăsat cu o mulțime de întrebări și care mi-a schimbat neașteptat stările, de la una la alta, pe intervale relativ mici, transpunându-mă în diferite povestioare care în totalitatea lor reprezintă o mică parte din marea poveste a lui Władysław Szpilman.

Peace ✌✌ and keep reading and watching 📖 🎬❕


Wladyslaw Szpilman: Nu. Te rog! Sunt polonez. Nu sunt german.

Soldat Polonez: Atunci ce e cu paltonul?

Wladyslaw Szpilman: Mi-e frig.”

Wladyslaw Szpilman (luându-şi ceasul de la mână): Uite, vinde asta. Mâncarea e mult mai importantă decât timpul.”

Wladyslaw Szpilman: Nici nu ştiu cum să-ţi mulţumesc.
Căpitanul Wilm Hosenfeld: Mulţumeşte-i lui Dumnezeu, nu mie! El vrea ca noi să supravieţuim. Aşa că, trebuie să credem în asta.”

Publicitate

3 gânduri despre “#1 Film : The Pianist (Pianistul) ✡☭卐✯

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s