#8 Recenzie : Natașa, bărbații și psihanalistul, Natașa Alina Culea 🎭💖

natasa-barbatii-si-psihanalistul

Rating : 5/5

 • Titlu: Natașa, bărbații și psihanalistul
 • Autor: Natașa Alina Culea
 • Pagini: 216
 • Editura: ePublishers

Ce vă va atrage la acest roman, odată ce îl veți lua în mână? Scenele fierbinți? Da, veți găsi câteva, însă rămâne să descoperiți dvs. dacă vor fi atât de fierbinți pe cât speră voyeur-ii. Personaje masculine la fel de fierbinți ca cele feminine? nu vă păcălesc: de personaje masculine romanul nu duce lipsă, și veți eroi de toate felurile. O aventură urbană, o poveste ca un voal de emoții despre băieți și fete, multe scene cu sare și piper povestite cu umor – cu un psihanalist la mijloc? Fără îndoială aventură și poveste – însă cu o puternică fibră de autoficțiune. Urmați-o așadar, pe eroina romanului într-o călătorie a descoperirilor erotice și, deopotrivă, a descoperirilor de sine, care vă va purta până departe, în Africa!

Cătălin Sturza (jurnalist)

A trecut mult timp de când am terminat de citit această carte. Mi-a luat destul de mult timp să o și citesc. Cauza? Cauza este timpul meu liber care devine tot mai scurt. Nici într-un caz nu a fost din vina povestirilor de dragoste eșuate ale Natașei – nu Natașa autoarea, ci Natașa personajul, o persoană în căutarea a ceva ce nu a experimentat încă 🔎, sau cel puțin asta crede ea.

Povestiri de dragoste eșuate… ups, un mic spoiler sau destul de mare pentru că pe toată durata lecturii vom întâlni o mulțime de astfel de idile, unele mai interesante decât altele, fiecare venind cu câte ceva nou, dar, în același timp, și cu defectele sau defectul de care protagonista nu mai reușește să scape 😲.

Firul povestirii m-a tras ca o plasă către finalul cărții. Abia mai reușeam să pun cartea pe noptieră și dacă o făceam, cu greu îmi fugea gândul la altceva în afară de ce va continua Natașa să facă 😱. Și asta pentru că odată începută lectura, călătorești alături de protagonistă prin Bucureștiul de astăzi și multe alte zone din țară și chiar din afara țării ✈, încercând să depășiți împreună obstacole și evenimente, întâlnite în orice moment în viața reală, care conturează o lume la fel de reală.

Povestea, cu un stil poetic, ușor de confundat cu o poezie contemporană, se parcurge alert, dar relaxant, dacă exludem unele secvențe în care, la cât de tare îți testează nervii alegerile Natașei 😲, ai vrea să faci parte din poveste pentru a schimba ceva. Alegeri care uneori te amuză, alteori te surprind și care au rezultate neașteptate chiar și atunci când ai fi intuit ceea ce se va întâmpla.

Per total, este o lectură în urma căreia se nasc niște întrebări, invitând cititorul să reflecte asupra propriei vieți, care, de data aceasta, este reală. O lectură pe care o recomand din tot sufletul, mai ales acum, în perioada Crăciunului 💖 👌.

natasa-barbatii-si-psihanalistul.jpg

Peace ✌✌ and keep reading 📖 📖 ❕


Adesea uit de mine observând celelalte caractere care sunt prezente în piesa de teatru care e viața mea. Eu sunt scenaristul, regizorul, actorul și mai ales dublura, în spatele căreia mă ascund atunci când nu mai e amuzantă situația.

De ce vrem noi să fim nefericiți, de ce vrem neapărat să experimentăm durerea? Poate că totul are sens, iar noi nu suntem niște biete ființe fără capacitatea de a discera ce ne dorim, poate că drumul către fericire ne presară sub tălpi spini și mărăcini pentru că așa învățăm să ne ridicăm asupra lor, așa învățăm să zburăm.

Nu doar o dată am avut sentimentul de spectator în propria viață, și asta pentru că nu mi-am înțeles rolul, pe moment, sau măcar dacă în scena vieții mele aveam, cel puțin, un rol.

… dacă alegerile pe care credem că le facem liber nu sunt cumva izvorâte și limitate de experiențe din trecut, cred că nu suntem liberi deloc, atâta vreme cât nu ne eliberăm de un trecut care nu ne mai servește la nimic, cu atât mai mult cu  cât nici nu realizăm faptul că trecutul încă ne dictează alegerile.

12 gânduri despre “#8 Recenzie : Natașa, bărbații și psihanalistul, Natașa Alina Culea 🎭💖

 1. Hmm, am cartea asta dar nu am apucat sa o citesc pentru ca au citit-o mama, colegele ei, prietena ei, fiica prietenei…. Ma rog, o voi citit cu siguranta cand o sa o prind „disponibila”. Sunt extrem de curioasa pentru ca am auzit extrm de mult lucruri despre ea si pentru ca, binenteles, parerile sunt impartite.
  Oricum, vad ca sunt la moda cartile cu psihanalisti si pacienti aflati intr-o situatie aparte, as vrea sa o citesc cumva dupa sau inainte de Minciuni pe canapea, chiar daca subiectul nici perspectiva nu sunt la fel sunt foarte curioasa cum e conturata relatia pacient-psihanalist. Plus ca, din cate am inteles, ceva-ceva tot mai au in comun.

  Apreciat de 1 persoană

 2. Nu am citit cartea dar mi-o doresc. Stiu ca o voi lua mai devreme sau mai tarziu. Am citit numai recenzii bune despre carte, plus ca autoarea este romanca. Ma bucur cand un autor roman are succes. Si de noi depinde. Sper sa reusesc sa iau cartea cat mai repede 🙂

  Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s