#11 Recenzie : Fata din tren, Paula Hawkins 🚅🍷

fata din tren

Rating: 5/5

 • Titlu: Fata din tren
 • Autor: Paula Hawkins
 • Pagini: 408
 • Editura: TReI

Rachel merge în fiecare dimineață cu același tren. Știe că va aștepta la același semnal defect, timp în care va urmări ritualul de dimineață al unui cuplu ce locuiește într-o casă de lângă calea ferată.

I-a botezat „Jess și Jason“ și viața lor i se pare perfectă.

Până când într-o zi vede ceva ce o șocheaza. Totul se schimbă și Rachel are șansa de a lua parte la viețile pe care le-a observat doar de pe margine.

Chiar dacă citisem, vizionasem o mulțime de recenzii (prima o văzusem pe canalul Irina citește, pe care îl urmăresc frecvent), totuși simțeam că nu este de ajuns, că această carte ascunde mai mult. Așa că nu am mai stat pe gânduri și m-am pus pe citit. Chiar după primele câteva zeci de pagini mi-am dat seama de ce și în urma descrierii, și în urma recenziilor am rămas cu acel sentiment de pahar pe jumătate gol. Ce era? Păi nu era, nu erau cuvinte pentru a descrie această carte. Poate doar unul : uimitoare 😱.

Pe tot parcursul cărții suspansul nu piere, ci mai rău, te trage din ce în ce mai mult în acțiune, te plimbă într-un tren întunecat, în care cu greu poți vedea pe fereastră mulțimea de piese ale acestui puzzle misterios pentru a-l putea asambla și cu mai mult greu poți lăsa cartea din mână și să ignori toate întrebările care rămân în jurul tău.

Ce este și mai amețitor, într-un sens bun, este faptul că acest mic monstruleț de 400 și de pagini este construit din părți relatate din perspectivele a trei persoane (personaje), a trei femei, care aparent nu au nimic în comun și nu tot timpul ceea ce spune una dintre ele se potrivește și cu partea de poveste a alteia.

În mare parte, acțiunea se învârte în jurul întrebării : De ce a dispărut Jess? Întrebare care nu o lasă pe Rachel, protagonista (cel puțin eu așa o consider), în pace. Ea fiind alcoolică 🍷, există momente pe care nu și le mai amintește, poate doar puțin, dar vag sau uneori sunt amintiri eronate, iar asta face ca totul să fie și mai în ceață 🌁. Și în aceste circumstanțe începe așa zisa căutare nu numai a lui Jess, ci și a evenimentelor din seara în care aceasta a dispărut, deoarece Rachel era cum altfel decât beată și nu-și mai amintea ce se întâmplase.

V-am făcut curioși? Știu că nici eu nu voi reuși să umplu paharul, doar cartea o poate face, finalul, care este pe cât de lipsit de acțiune, pe atât de palpitant.

Suspans?- Kilograme întregi. Povești de dragoste? – doar trei, dar îndeajuns de palpitante, de la asta pornind acțiunea. Mister? – cât cuprinde. Horror? – nu chiar, dar sunt și momente. Îți stimulează gândirea? – încă cum. Cum este scrisă? – stilul autoarei e de 10🌟. O să uiți ușor de această carte? – nu prea cred.

Eu zic că am ajuns la limită (la jumătate) cu umplutul paharului, vă las să continuați voi cu grijă și cu atenție, să nu dați și pe afară (cum probabil am făcut eu).

P.S. : DreamWorks a cumpărat drepturile de ecranizare, deci 2016 pare să aibă un bun potențial la titlul de an super. 😉

christmas-garland-clip-art-ez5vttzi

Peace ✌✌ and keep reading 📖 📖 ❕


Viața nu e un paragraf și moartea nu e ceva între paranteze.

N-am înțeles niciodată cum pot oamenii să nesocotească flagrant, să cu asemenea ușurință, durerea pe care o pot provoca, urmându-și inima. Cine a zis că e bine să-ți urmezi inima? E egoism pur, un egoism care distruge totul.

…mi-a zis că trebuie să găsesc o modalitate prin care săn mă fac eu pe mine fericită, să încetez să mai caut fericirea în altă parte. 

…mă gândesc cum se sparg lucrurile tot timpul, dintr-un accident și cum, câteodată, nu le mai vine rândul să fie reparate.

12 gânduri despre “#11 Recenzie : Fata din tren, Paula Hawkins 🚅🍷

 1. Am terminat și eu de citit Fata din tren acum o aproape o săptămână..a fost foarte interesantă, m-a ținut în suspans..dar la un moment dat m-am prins cine… Și acel cineva mi s-a părut dubios de la început :)) ( știi tu la ce mă refer, nu vreau să divulg informații ) Oricum merită citită!

  Apreciat de 1 persoană

 2. Si eu tot vreau sa citesc Fata din tren, e pe lista mea de ceva vreme. Am vazut si recenzii pozitive si recenzii negative dar mi-ar placea sa imi dau eu cu parerea. Cel mai interesant mi se pare cum a fost compusa naratiunea, din cele trei perspective si ca are ceva implicatii mai largi decat un mister politist clasic.
  Sper sa pun mana pe ea in curand si sa o devorez 😀

  Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s