Toate acele locuri minunate, Jennifer Niven

Titlu: Toate acele locuri minunate

Autor: Jennifer Niven

Pagini: 401

Editura: TReI; Fiction connection

An apariție: 2015

Raiting: 4,999/5

Să iubești un suflet pierdut – pare o nebunie, însă Violet Markey a putut face asta.

2811_d81ebf74

„O emoționantă poveste de dragoste despre o fată care învață să trăiască de la un băiat care vrea să moară”.

Theodor Finch e fascinat de moarte și se gândește neîncetat la tot felul de modalități în care și-ar putea pune capăt zilelor.

Violet Markey (Ultraviolet Remarkey-bila, cum îi spunea Finch) trăiește pentru viitor, numărând zilele rămase până la absolvire.

Când Finch și Violet se întâlnesc pe marginea clopotniței de la școală, nu este foarte limpede cine pe cine salvează. Iar când devin parteneri într-un proiect de descoperire a „minunilor naturale” din statul lor, amândoi fac descoperiri mult mai importante: Finch poate fi el însuși numai alături de Violet. Iar Violet numai alături de Finch poate uita de numărătoarea zilelor și poate începe să le trăiască.

Însă, în timp ce lumea lui Violet crește, a lui Finch începe să scadă.

Finch este ciudatul liceului, iar Violet este fosta majoretă, fosta prietenă a celui mai bun băiat din școală și cea mai frumoasă fată din liceu. Viețile lor se intersectează atunci când, în clipe limită, se întâlnesc în clopotnița școlii, cu gânduri negre, însă, unul pe celălalt se ajută să nu provoace o tragedie.

La ora de geografie a Statelor Unite, singura pe care o fac împreună, ajung să lucreze împreună la un proiect de lungă durată. Finch este tipul dur, care suferă în interiorul său, după ce tatăl său i-a părăsit, pe el, pe mama lui și cele 2 surori. Violet este adolescenta ce și-a pierdut sora, cu un am mai mare,Eleonor ăn urma unui accident de mașină.

Finch o descoperă pe Violet foarte repede și încearcă să o ajute. După pierderea surorii sale, Violet găsea mereu scuza accidentului pentru a fi tristă și goală sufletește. Nu mai putea face nimic ca înainte. A renunțat la blogul său, pe care îl făcea împreună cu Eleonor, HerSister.com, s-a despărțit de Ryan, a renunțat la majorete și orchestră și nu mai era EA.

De umplutură sau nu, mă bucur că sunt aici. Dacă am învățat un lucru, e că trebuie să bați fierul cât e cald. În preajma lui Theodore, Violet redevine ea, se redescoperă și pâlpâie din ce în ce mai mult, poate mai mult decât inelul de la mâna mea.

Călătorind împreună, se naște o poveste de dragoste din aceea tipică (ciudatul-frumoasa/frumosul-ciudata), însă diferită în viziune. La un moment dat, fetei îi este interzis să se mai vadă cu Theodore și astfel povestea devine tot mai palpitantă pentru că mereu se întâlnesc pe ascuns, minte sau fuge de acasă.

Însă, într-una din zile ea a avut un moment de deznădejde și astfel, Finch a simțit cum e momentul să facă ceea ce ar fi trebuit să facă de mult, ceea ce și-a dorit de mult timp.

 Theodore Finch-am trăit. Am ars cu strălucire. Apoi am murit, dar nu cu adevărat. Căci cinevaca mine nu poate, nu va muri ca un om obișnuit. Voi fi mereu aici, în ofrandele și oamenii pe care i-am lăsat în urmă. 

 

3 gânduri despre “Toate acele locuri minunate, Jennifer Niven

  1. In ce masura ai considera ca aceasta carte este siropoasa? Stiu ca descrierea ei este destul de cliseica si imi lasa impresia unei carti siropoase dar toata lumea zice ca este grozava si profunda si eu nu stiu ce sa mai cred.

    Apreciază

    • Nici eu nu sunt adepta cărților „siropoase”, așa zise „clișeice”, iar aceasta este chiar în topul preferatelor mele, deci nu e așa cum pare descrierea 😉

      Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s