Fancy book : Cartea din Nufăr, Svetlana Dorosheva 💁

Comandă AICI

Prima dată mi-a căzut privirea pe preț, apoi pe copertă. Cred că așa ați fi reacționat și voi dacă ați fi văzut un asemenea preț. Curiozitatea m-a împins dau click pe acel „Răsfoiește” care se zbătea ca un pește pe uscat pentru a primi atenție, iar după primele pagini mi-am dat seama că, în mare măsură, își merită banii. Vă recomand să dați și voi geană aici și aștept păreri. 👌

  • Titlu:Cartea din Nufăr
  • Autor: Svetlana Dorosheva
  • Pagini: 224
  • Editura: Baroque Books & Arts
  • Apariție: Mai 2015
  • Tip: cartonată

Sinopsis

Aceasta carte n-are pretentia de a fi stiintifica sau riguroasa. Eu sper doar ca munca mea sa le fie de folos altor gnomi, zane si elfi, care ar nimeri intr-o tarasenie ca aceea in care am nimerit eu. De o vreme incoace incetasem sa mai cred in amenintarile mamei („Daca nu te duci imediat la culcare, vine Omul si te ia!“) si consideram lumea oamenilor o inventie gratuita. Totusi, asemenea tuturor gnomilor mici, adoram si eu povestile despre zanele si elfii rapiti de oameni si dusi de ei in Tara florilor de piatra.

Atitudinea mea fata de aceste povesti s-a schimbat cu cateva primaveri in urma, cand, urmarind intr-un ceas al dupa-amiezii jocul libelulelor albastre deasupra unei flori de nufar, am atipit. M-am trezit intr-o lume atat de ciudata, incat a fost nevoie de aceasta carte pentru a o descrie.

La intoarcere, am calatorit cativa ani prin tinutul nostru Scanteietor Mar, adunand si povestile altor drumeti intorsi din lumea oamenilor. Am notat povestirile lor, concluziile unor ani de cugetari sau gandurile razlete, observatiile sau aventurile – tot ce putea aduce lamuriri asupra oamenilor; din dorinta de a-i ajuta si pe altii sa inteleaga si sa-si imagineze aceasta lume fermecata, am adunat bob cu bob ilustratii, insemnari, scrisori. Eu stiu ce se spune despre sederea mea la oameni: ca toate astea mi s-au nazarit fiindca pixy Tabako mi-ar fi pus in lulea ciuperci halucinogene! Si ca materialele stranse de mine sunt doar bazaconiile unor visatori rataciti sau scrantiti, care nu se multumesc cu minunile din lumea noastra obisnuita.

Eu inteleg aceste intepaturi: asa eram si eu. Plus ca povestirile despre viata oamenilor sunt atat de ciudate, incat unui elf sau unei zane obisnuite ii vine greu sa creada ca exista o lume asa de natanga si de lipsita de sens – cu adevarat neobisnuita.

Exista multe dovezi ale existentei oamenilor.  Aceste marturii sunt prea evidente pentru a le ignora cu usurinta cu care lasam sa ne treaca pe langa urechi informatiile despre secta broscoilor de capsuna sau despre conspiratia licuricilor illuminati – cavalerii spinului si ai rozei.

Peace ✌✌ and keep reading 📖 📖 ❕

11 gânduri despre “Fancy book : Cartea din Nufăr, Svetlana Dorosheva 💁

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s